Menu

Culturele uitstapjes

Interessante musea bezoeken, tussen de antieke spulletjes snuffelen, meer leren over de geschiedenis en natuurlijk de imposante hunebedden aanschouwen. Er is genoeg te doen in Drenthe!

Omgeving overzicht

Hunebedcentrum Borger

Ervaar hier hoe de hunebedbouwer jaren geleden leefde en woonde. Vlakbij het centrum ligt tevens het grootste hunebed (D27) van Nederland.

Drents Museum

Bent u geïnteresseerd in archeologie? Bezoek dan het Drents Museum. Dit museum focust zich op archeologie, kunst en hedendaags realisme.

Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork vertelt de verhalen van slachtoffers en overlevenden. Ook worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd. 

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een imposant kleurrijk museum voor kunst, design en kunstgeschiedenis. Een museum dat blijft verbazen.

Antiekboerderij 'Het Wagenwiel'

Onze buren zijn de Antiekboerderij 'Het Wagenwiel'. Zij openden in 1970 en hebben sindsdien een gevestigde naam opgebouwd. 

Harry Muskee museum

Het C+B Museum is een museum over de voormalige bluesband Cuby + Blizzards. Het is gevestigd in Grolloo, Drenthe. Het museum werd op 1 juni 2011 geopend in de boerderij aan de Voorstreek waar de leadzanger Harry Muskee, alias 'Cuby', van 1965 tot 1971 woonde.