Menu

De natuur in

Wijdse vergezichten, kronkelende rivieren, schitterende zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden. U komt het allemaal tegen in Drenthe!

Omgeving overzicht

Boomkroonpad

Op circa 5 kilometer van  landschapscamping Sparrenhof kunt het Drentse bos vanuit een geheel ander perspectief zien. Het Boomkroonpad neemt u mee naar een hoogte van 22,5 meter langs de boomtoppen. 

Drouwenerzand

Verwonder u over de prachtige zandvlaktes in combinatie met Struik- en Kraaiheide en bossen. Verspreid in het gebied over grote oppervlakten zijn mos- en korstmosbegroeiing te zien. Het terrein is een belangrijk broedgebied voor de Boomleeuwerik, Roodborsttapuit en Nachtzwaluwen. Op het Drouwenerzand grazen Drentsche Heideschapen. Vanaf de camping maakt u hier een prachtige wandeling van ca 6 km. 

 

't Nije Hemelriek

Breng eens een bezoek aan spartelvijver ’t Nije Hemelriek. Het zandstrand en de speelweide biedt veilig speel- en spartelplezier voor (klein)kinderen. Neem een duik of kom in de benen voor een stevige wandeling. 

Drentsche Aa

Volg de eeuwenoude karrensporen naar grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over rustige weggetjes of banjer dwars door de modder. Beleef het water, de heidevelden en de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. De kleuren en geluiden van de natuur, de vogels, de vlinders en de beek. Maak een spannende tocht in het pikkedonker of fiets ontspannen door de beekdalen. Ontdek de Drentse heidekoeien en de grootste schaapskudde van Drenthe. Proef de streekproducten. Hier kom echt je op adem.

Balloërveld

Op het Balloërveld zijn naast de grote zand- en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien.  De grote, stille heide waar je het Drenthe van honderd jaar geleden nog terug vindt. In het voorjaar vullen de beekranden zich met orchideeën en dotterbloemen, maar rond augustus staat de heide in bloei. Op de grafheuvel heb je een uitzicht over de karresporen die met hun langgerekte banen afsteken in het bloeiende, paarse landschap. Het Ballooërveld is zeker een bezoek waard.

Strubben Kniphorstbosch

Het Kniphorstbosch dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw.  Een prachtig gebied dat veel archeologische monumenten telt.

Hunzebos

De natuur bij het nabij gelegen Exloo vorm het hart van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. U ziet hier veel overblijfselen uit de ijstijden.