Menu

Fietsen

Landschapscamping Sparrenhof is aangesloten op het honderden kilometerslange fietspadennetwerk in Drenthe. Drenthe is uitgeroepen tot 5 sterren fietsprovincie, waarbij de fietspaden voor het grootste deel ook nog eens gescheiden zijn van de rijweg. Heerlijk ontspannen tijdens het  fietsen door het afwisselende landschap is hier dus heel eenvoudig. Stap op uw fiets en geniet met volle teugen van al het moois om u heen. Via de  bewegwijzerde fietsknooppunten verkent u het hele gebied.

Wij hebben een aantal mooie tips voor u. Vraag ook gerust bij de receptie naar meer informatie over de diverse routes in Drenthe of kijk op https://www.drentslandschap.nl/fietsroutes , https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/fietsenhttps://www.dehondsrug.nl/routes/?category=gieten-borger

Omgeving overzicht

Flinten fietsroute

Tijdens deze fietsroute van 41,5 kilometer beleeft u Drenthe vanaf grote hoogtes, beklimt u de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte en komt u langs vele prachtige hunebedden die zo typerend zijn voor het Drentse landschap.  Hoge zandgronden met esdorpjes en bossen, weidse veenkoloniën: de Flintenroute biedt een mooie, gevarieerde fietsroute door de Hondsrug en Hunzevallei.  

Hunze fietsroute

De fietsroute ‘Hunze’ van 48 kilometer start vanaf de camping en is een afwisselende route door bos- en heidegebied met grafheuvels, pittoreske dorpjes en de uitgestrekte Hunzevallei naar de Semslinie, de provinciegrens van Groningen en Drenthe.  In het Groningse Stadskanaal is een bezoek aan de prachtige gerestaureerde treinen van Museumspoorlijn S.T.A.R., de langste museumspoorlijn van Nederland de moeite waard. 

Orvelter fietsroute

Uitgestrekte landschappen, Schotse Hooglanders, Museumdorp Orvelte en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Allemaal in één fietsroute!